graafinen suunnittelija, joka otti siveltimen vasempaan käteensä

24.4.-19.5.2024

Jukka Klemetti tarjoaa näyttelyssään katsojalle mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi elämän ainutlaatuisuuden ja sen katoavaisuuden äärelle, sekä miettimään kysymyksiä ajasta, muutoksesta ja ihmisen suhteesta luontoon.

Hedelmät ja vihannekset edustavat elinvoimaa ja uuden syntymistä. Niiden muodot, värit ja tekstuurit hehkuvat elämänvoimaa ja hedelmällisyyttä. Samalla ne muistuttavat meitä luonnon antamista lahjoista ja sen herkästä tasapainosta, jota meidän tulee vaalia.

Eläinten pääkallot symboloivat elämän kiertokulkua ja katoavaisuutta. Ne kertovat elämän rajallisuudesta ja sen jatkuvasta muutoksesta. Pääkallot kutsuvat katsojaa pohtimaan ajan ja muutoksen merkitystä sekä hyväksymään elämän väistämättömän kiertokulun.

Nämä kaksi näennäisesti vastakkaista elementtiä: hedelmien ja vihannesten elinvoimaisuus sekä eläinten pääkallojen symboliikka luovat jännitteisen kokonaisuuden, joka herättää katsojissa sekä iloa että syvempää pohdintaa elämän olemuksesta ja sen monimuotoisuudesta.

Walleniuksen Wapriikki

Tilaa KUULUMISIA-sähköpostikirje

Kirjoitan silloin tällöin kuulumisia. Kirjeen voi aina peruuttaa, jos se häiritsee liikaa.